همانطور که میدانیم موزاییک اصطلاحی است که برای کفپوشهای ساخته شده از سیمان و بتن به کار برده میشود. موزاییک پلیمری نیز نوع خاصی از این کفپوشها میباشد که در ترکیب مواد اولیه آن از مواد پلیمری استفاده شده است. در واقع در این نوع موزاییکها از بتنهایی با ویژگی خود متراکم شونده استفاده میشود. مجموعه پایا موزاییک در این مطلب در کنار معرفی موزاییکهای پلیمری، به مشخصات اصلی آن، ویژگیها و معایب و همچنین کابردهای آن خواهد پرداخت.
شاخهای از موزاییکها که برای ساخت آنها از سیمان، ماسه و پودر سنگ به همراه مواد پلیمری استفاده میشود. وجود پلیمر در این موزاییک ها عاملی برای تبلور سیمان است که باعث ایجاد ساختار منظم در آن میگردد. نتیجه این تاثیر گذاری، استحکام بیشتر و مقاومت بالاتر در موزاییک میباشد.
روش تولید موزاییک های با کیفیت پلیمری
شرکتهای مختلف با توجه به نوع کیفیت مدنظر و نتایج آزمایشات خود، میزان مورد نظر از مواد اولیه شامل سیمان، سنگ دانه، ماسه، رنگ دانه، رزین سمنت پلاست و آب را باهم ترکیب میکنند و بعد از رسیدن به غلظت مورد نظر که حالت خمیری شکل پیدا میکند، آن را به قالبهای موج در روی نقاله انتقال میدهند تا تحت ویبره قرار بگیرند. اجرای ویبره باعث یکدست شدن ترکیب و خارج شدن هوای موجود در آن میشود. در ادامه توسط همین نقاله مواد خام در قالب موزاییک به کوره منتقل میگردند. زمان نگه داری موزاییکهای پلیمری در کوره حدود 24 ساعت میباشد که بعد از آن آماده استفاده و اجرا میباشند.
ویژگیهای موزاییک پلیمری
حالا که با که با این نوع موزاییک آشنا شدید حتما از مجموعه پایا موزاییک میپرسید که استفاده از این موزاییکها چه مزایا و ویژگیهایی را برای ما فراهم میآورد؟ به تعدادی از مهمترین آنها در این قسمت اشاره میکنیم:
1- کیفیت و تنوع رنگ در موزاییک پلیمری بسیار بالاست.
2- ماندگاری رنگ در برابر سایش، آفتاب، برف و باران، طولانی مدت میباشد.
3- مقاومت در بازه دمایی بسیار وسیعتر نسبت به موزاییک های معمولی، به طوری که در برابر سرمای بسیار زیاد و یخبندان 50- درجه و گرمای بیش از 100 درجه، دچار هیچ مشکلی نمیشود.
4- چسبندگی بسیار بالا در زمان اجرا، به نحوی که با بتن زیرین به صورت یک تکه در میآید.
5- تنوع در اندازه این موزاییکها بسیار زیاد میباشد که کار نسب را راحت میکند و میزان پرتی و برشکاری کم میشود.
6- اجرای آن راحت است و برای نصب میتوان از ملات سیمان استفاده کرد.
7- امکان ست کردن و ترکیب رنگ کردن چند نمای داخلی و بیرونی توسط موزاییک پلیمری فراهم است، چرا که دارای کاربرد چند منظوره میباشند.
8- حفظ ظاهر براق با همان کیفیت اولیه که به خاطر عدم نفوذ پذیری آب در آن میباشد.
9- وزن این موزاییکها سبک میباشد.
10- قیمت موزاییک پلیمری با توجه به این همه ویژگی که ارائه میدهند نسبت به سنگها و سرامیکها کمتر است و مناسبتر در میآید.
دلایل برتری موزاییک پلیمری نسبت به سایر محصولات
موزاییک های متفاوت و خوش طرح پلیمری نسبت به موزاییک حیاطی مقاومت و استحکام بسیار بالاتری دارد. همچنین میزان سایش، رنگ باختن و کثیف شدن در موزاییک حیاطی بسیار بالاست. از طرفی موزاییک پلیمری به خاطر بافت متراکمتر، میزان نفوذ پذیری آب در آن نسبت به موزاییک حیاطی کمتر میباشد. در نهایت تنوع این مدل موزاییک خیلی بیشتر از موزاییک حیاطی است.
در مورد سنگها نیز، همانطور که در اطراف خود میبینید، به دلیل بارانهای اسیدی و گرما و سرما، دچار افت کیفیت میشوند و بعد از مدتی به حالت کدر در میآیند. همچنین کار کردن و اجرای سنگ سختتر است و به مرور زمان بخاطر فرسایش از سطح جدا میشود. در نهایت وزن و قیمت سنگها نیز خیلی بیشتر از قیمت موزاییک پلیمری میباشد.

موزاییک با کیفیت پلیمری طرح واش ترکیبی 40*40
معایب موزاییک پلیمری
درست است که این نوع موزاییک ویژگیها و مزایای بسیار خوبی دارد اما چند مورد محدود کننده نیز در این محصول وجود دارد. مهمترین عیب در زمان ساخت است که ترکیب مواد اولیه و میزان مخلوط شدن آن با آب، نوع کیفیت محصول را ممکن است بسیار تغییر دهد. مثلا در صورت وجود خاک در مواد، موزاییک پلیمری ترد میشود.
بدون دیدگاه